Forside Produkter 400 Jiko støbejern udekomfur
Morsø

Jiko støbejern udekomfur

Budget 400

Normal udsalgspris: kr. 1.299,-Morsø Jiko er et lille træfyret, afrikansk inspireret udekomfur, der både kan anvendes som bålfad, men som også er eminent til madlavning i det fri.

Pakken indeholder:
  • 1 udekomfur

Morsø Jiko giver mulighed for at tage de kendte Morsø-kvaliteter fra terrassen med ud i naturen og lave autentisk mad på åben ild.

Bag hver Morsø Jiko ligger mere end 160 års erfaring med støbejern samt en grundig kvalitetskontrol gennem hele produktionsprocessen.

Farve: Sort.
Materiale: Senotherm malet støbejern.
Mål: Ø 32 x H 21,5 cm.
Vægt: 13 Kg.
Vedligeholdelse: Støbejernsdelene kan rengøres med sæbevand, når ildstedet er koldt.
Det nye sort i over 162 år. Når man i dag lukker øjnene og tænker på Morsø, dukker der højst sandsynligt et billede op af en hyggelig, varm brændeovn.
Men Morsø startede et helt andet sted. Da Niels Andreas Christensen (N.A Christensen) startede Morsø Jernstøberi i 1853, var det med en produktion, der bestod af alverdens produkter; fra staldvinduer, gravkors og redskaber til gryder, potter og pander.

Det med brænde- og kakkelovnene kom først senere, omkring århundredeskiftet, hvor Morsø begyndte at producere og levere kakkelovne og varmeapparater til skoler, kirker, statsbanerne, ministerierne og ikke mindst til kongehuset. Nu kom Morsø for alvor på landkortet, og i 1915 fik Morsø den eftertragtede titel som Kongelig Hofleverandør.

En særlig varm følelse af hygge
Kakkelovnene blev i 50’erne skiftet ud med centralvarme, men det gjorde blot plads til brændeovne, hvor man kan se flammerne, og som giver en helt særlig, varm følelse af hygge, og hvor brændeovnen og varmen har mere end én funktion. I dag har Morsø udviklet sig til en global designvirksomhed, der producerer hygge til hjem over hele verden.

En del af madhistorien
Morsø har i 2015 lanceret en helt ny serie køkkentøj, der gør oplevelsen større både i køkkenet og på bordet, og som selvfølgelig er produceret i sort støbejern, som alt andet fra Morsø. I den forbindelse er det lidt sjovt at tænke på, at Morsø i sin tid også startede med at producere gryder, potter og pander, hvor Copco modellen S.5 er blevet en designklassiker i høj kurs og nærmest indbegrebet af ”en gryde”. I 2012 Morsø lancerede deres første udeovn Forno, som også er en hyggespreder af format, formidabel til madlavning og allerede et designikon.
Opdag hvorfor over 3.000 virksomheder har valgt vores nyhedsbrev til at forbedre deres relationer med både medarbejdere og kunder