Forside Gaver med omtanke

GAVER MED OMTANKE

Kortere vej mellem producenten, METZ og modtageren.

METZ har i år valgt at have flere produkter i vores sortiment, som udover at have en stærk materialeprofil, er produceret enten i Danmark eller Europa. Dette gør vi både for at reducere den klimabelastning som transport kan medføre, men også for at støtte op omkring lokalproduktioner i nærmiljøet og undgå unødvendigt lange leveringstider.

Fokus i dette års julegavesortiment

Udvalgte eksempler på gaver fra vores sortiment, som er produceret i Danmark eller Europa. METZ har eksklusive aftaler på alle disse produkter.

Montana modul reol Produceret i Danmark.

Montana er en af de første danske virksomheder, der bruger ’vugge til grav-analyser’, hvor de forholder sig til alle miljømæssige konsekvenser ved et givent produkt.

Desuden har Montana siden 2007 udelukkende anvendt vandbaserede lakker, som ikke indeholder sundheds- og miljøskadelige opløsningsmidler.

Montana er certificeret iht ISO 14001 (miljø) og OHSAS 18001 (arbejdsmiljø/sikkerhed) og senest det officielle europæiske miljømærke EU Ecolabel.

Se Montana modul reol i budget 560 her.

GrowON plantekasse fra SQUARELY COPENHAGEN Produceret i Europa

GrowOn har et indbygget selvvandingssystem og er lavet af FSC®- certificeret træ i høj kvalitet. Træet er behandlet med pigmenteret og kemikaliefri olie.

Se GrowON plantekasse i budget 560 her.

Piet Hein skammel og barstol egnet i 1968, produceret i Danmark

Essensen af dansk design er, at produktet laves så enkelt som muligt. Alt har en funktion, og alt som er unødvendigt eller bare pynt skæres fra. I Piet Heins UGO serie håndlaves sædet i Danmark af smukt FSC®-certificeret egetræ.

Se Piet Hein skammel i budget 560 her.

Et mål uden en plan er bare en drøm

I de seneste år har der været øget fokus på klimaforandringerne, og hvordan vi får afværget den stigende krise. Vi har alle et ansvar for at gøre noget, også hos de små og mellemstore virksomheder. Derfor har METZ i år iværksat Science Based Targets Initiative (SBTI) reduktionsmål. Dette projekt sikrer et kontinuerligt fokus på at reducere vores interne CO2 udledning, så hos METZ gør vi vores del for at nå det fælles 1,5 graders-mål i 2030, defineret i Parisaftalen.

Vores arbejde og verdensmålene
At støtte op omkring verdensmålene er helt naturligt for os. METZ har ikke indflydelse på alle 17 verdensmål, men vi fokuserer vores indsats på de mål der er relevante for os og hvor METZ kan gøre en forskel. Nogle af de mål, der er relateret til vores forretningsområder ligger fx indenfor forbrug og produktion. Ambitionen hos METZ er derfor at arbejde proaktivt med verdensmål 7, 8, 12 og 13.

ISO 9001 & ISO 14001 certificeret
For at overvåge og styre de risici, der er forbundet med vores branche og virksomhed, er METZ certificeret indenfor de internationale standarder for kvalitets- og miljøledelse. Det betyder, at vi har fastlagte procedurer og politikker til at sikre, både at varer produceres på en socialt og miljømæssigt ansvarlige måde, men også på at vi har processer for intern reduktion af materialeforbrug og udledninger.

Produktlovgivning og greenwashing
Udover den normale produktlovgivning har vi et ekstra stort fokus på varer produceret i fx genanvendte materialer eller produkter der hævder at være CO2-neutrale. Vi tager vores ansvar alvorligt og sikrer at påstande er oprigtige og dokumenterede før vi inkluderer produkterne i vores sortiment. Det er ikke kun vores troværdighed som er på spil, det er også vores kunders. Tænk hvis en julegave blev givet ud med en historie, og det efterfølgende viste sig ikke at være rigtigt.

Bliv opdateret med nyheder, inspiration og gode tilbud