HAR DU BRUG FOR HJÆLP? RING TIL OS PÅ 70 27 00 75
Metz Firmajulegaver
Forside Produkter 640 Flowerpot VP4 bordlampe
Verner Panton

Flowerpot VP4 bordlampe

Budget 640

Normal udsalgspris: kr. 1.995,-


Flowerpot VP4 designet af Verner Panton fås i mathvid eller matsort.

Flowerpot lampen er gennem tiden blevet en af Verner Pantons helt store design ikoner.

Lampen er enkel og elegant i sit design.
I 1968 gjorde de studerende oprør mod stive, gamle værdier, og indledte flower-power generationen af fred, kærlighed og harmoni.
Samme år, afbillede Stanley Kubrick fremtiden for år 2001, med Verner Panton stolen(S stolen), og der blev sat fod på månen.

I en verden af design, hang en farverig, legende pendel i restauranter og udstillinger, og meget snart, i alles hjem. Urtepotten med sine to halvcirkelformede sfærer mod hinanden har længe bevist sin vedvarende design kvalitet og er lige så meget et synonym for vores tid, også. 
Verner Panton (1926-1998) sagde engang: "Jeg har aldrig lært så meget fra en person, som fra Arne Jacobsen ". Men hans egen futuristiske stil kunne ikke have været længere fra Jacobsens, for hvem han arbejdede for fra 1950 til 1952.

Han er uddannet som arkitekt fra Det Kongelige Kunstakademi i København i 1951, og senere grundlagde han sit eget studie og gik i den modsatte retning af de fleste af hans danske designkollegaer. Pop æstetik i møbler og interiør blev født.

Verner Panton fortolkede hippie-bevægelse og månelanding i visionære farverige interiør, belysning og møbler. For ham var farve altid vigtigere end form, og skabte sin egen teori om lys baseret på Goethe og Bauhaus malere, som var overbeviste om, at farven kan fremkalde følelser. Flowerpot sammenfattede denne teori, og lysnede op i en række forskellige klare farver.
At være et barn af sin tid, de nye materialer der spirede gav Panton mulighed for at oprette objekter aldrig set før, og at revolutionere interiør design med hans samlede koncepter i mættede nuancer. Dette ses i hovedkvarteret af Der Spiegel i Hamburg eller sine forældres kro på øen Fyn, hvor alting ned til forklæder blev designet i matchende farve.
Materiale: Lakeret og forkromet stål med 2 meter stofledning.

Mål: Ø: 230 x H: 359 mm.
Lyskilde: 1x E27 max. 40 W eller 7 W lavenergi pære (medfølger ikke).
Design Dato: 1969.
Fås i matsort, mathvid.
Verner Panton (1926-1998) er født i Odense og uddannet ved det Kongelige Danske Kunstakademi. Han blev internationalt kendt for sine unikke designs, som i dag har fået en renæssance i mange danske hjem. Inden for dansk design findes der få designere med så stort et navn i resten af verden som Verner Panton.

Verner Panton står bag en lang række klassikere inden for møbeldesign, og han er især kendt for sine smukke lamper. Som designer insisterede han på at kombinere lampens praktiske funktion med et tidløst design i nye materialer. Verner Pantons tidløse lamper er derfor lige så moderne og dynamiske i dag, som da de blev præsenteret for første gang.

Verner Panton har skabt et smukt og farverigt lampeunivers. For Verpan har han bl.a. designet pendlerne Onion og den futuristiske VP Globe, og for Louis Poulsen har han skabt Panthella-serien. For &Tradition har Verner Panton designet Flowerpot pendlen, der fås i et væld af farver, og for Holmegaard har han skabt New Wave-lampeserien.
Skal vi være venner? Bliv opdateret med nyheder, inspiration og gode tilbud