HAR DU BRUG FOR HJÆLP? RING TIL OS PÅ 70 27 00 75
Metz Firmajulegaver
Forside Produkter 560 Bokashi - Innovativ køkken komposter

Bokashi - Innovativ køkken komposter

Budget 560

Normal udsalgspris: kr. 999,-


Hvad er bokashi?

Bokashi er et japansk ord for fermenteret organisk materiale. Det er en anden måde at omdanne madaffald/organisk materiale til næringsrig gødning.

Bokashi Organko 2 er særligt designet til, at du kan fermentere alt dit madaffald i den. Den er ikke større end den kan stå under køkkenvasken. Den har et tætsluttende låg, dræn og en tappehane. Den kan rumme 9,6 liter madaffald. Det tætsluttende låg bevirker, at der ikke er lugtgener og fluer.

Du får 3 nyttige og bæredygtige produkter ud af dit husholdningsaffald: fast gødning, flydende gødning og afløbsrens.

Spanden er fremstillet i genbrugsplast, hvilket sparer på råolie og udleder mindre CO2 i produktionen end almindelig plast. Materialet er ligeledes genanvendelige og mærket med type 5 plast symbolet for nem bortskaffelse.

Spanden er produceret i EU og denne information findes på både spand og emballage.
Det er meget enkelt. Du skal blot bruge
•frisk madaffald
•en Bokashi Organko 2
•kompostgær (medfølger)

Bokashi Organko 2 er særligt designet til, at du kan fermentere alt dit madaffald i den. Den er ikke større end den kan stå under køkkenvasken. Den har et tætsluttende låg, dræn og en tappehane. Den kan rumme 9,6 liter madaffald. Det tætsluttende låg bevirker, at der ikke er lugtgener og fluer.

Den nye Bokashi 2.0 er designet med henblik på, at den skal være flot og smart i et køkken. At den skal kunne stå på køkkenbordet og at den skal være let at håndtere.

Fordelene ved at lave bokashi i Organko 2 er bla.

· ingen lugtgener i form af råd
· ingen poser
· ingen insekter eller orm
· tømmes 1 til 2 gange pr måned

Du får omdannet dit madaffald til bokashi* i en iltfri fermenteringssproces i spanden – på en enkelt og økologisk måde. Bokashi kalder man alt det organiske materiale som ved hjælp af bakterier og gær – de effektive mikroorganismer – fermenterer uden ilt.

Kompost på 5 til 6 uger

Det tager kun 5 til 6 uger at lave sin egen kompost (bokashi) mod de tilsvarende 1 til 2 år ved konventionel kompostering. Hele komposteringen foregår som en fermentering. Hver gang du smider madaffald i spanden, tilsætter du en smule kompost-gær, som indeholder de Effektive Mikroorganismer. Mikroorganismerne er med til at fremskynde omsætningen af dit madaffald.

Mikroorganismerne gør at madaffaldet bliver sur i stedet for at rådne. pH falder langsomt til under 4. Surheden forsvinder efter 14 dage i jorden og samtidig tilpasser pH sig til jordens egen pH omkring de 6-7.

Til gengæld får du en kvalitetskompost til dine planter – både planter i stuen, haven og på altanen. Et andet biprodukt er bokashi-væsken, som fortyndet 1:100/200 med vand, ligeledes er en kraftfuld gødning til dine planter, afløbsrens til dit afløb eller i septiktanken.

Du får 3 nyttige produkter: fast gødning, flydende gødning og afløbsrens.
Højde: 34 cm Diameter: 24 cm Vægt: 2,8 kg Plast: PP

Bokashi Organko 2 er fremstillet af genbrugsmaterialer

Kompostgær medfølger - ekstra kompostgær kan købes på Metz privatshop
Skal vi være venner? Bliv opdateret med nyheder, inspiration og gode tilbud